tiistai 3. syyskuuta 2013

~Haaste~

Sain haasteen Marin blogista:)
 
» Vastaa haastajan 11 kysymykseen.
» Keksi 11 uutta kysymystä.
» Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
» Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät.
 
 
 1.  Mitkä ovat koirasi ja sinun lajisi, millä perusteella olette alkaneet niitä harrastamamaan? -Koiria on useita. Näyttelyitä harrastan hieman kaikilla, tällä hetkellä kisaan agilityssä kolmen koiran kanssa : Bichon frisé Dumba ja Mini(molemmat mini2), sekä australianpaimenkoira Manta (maxi1). Tällä hetkellä 2agiprojektinani on bologneset Hupsu (1v)& suomen muotovalio Zumba(2½v), kääpiövillakoira Näpsä(7kk) sekä australianpaimenkoira Fixu(1v). Pyrin kuitenkin harrastamaan jonkin verran kotona kaikkien kanssa. Harrastan myös junior handleriä, kisakaverinani on usein Zumba/Fixu/Manta. Toko&PK-jälki ovat myös valloittaneet hieman.
 2.  
  5 ihaninta koirarotua, jokaiseen perustelu. -
  En osaa laittaa paremmuus järjestykseen, mutta:
  Bolognese, rotu johon ihastuin loppujen lopuksi noin vuosi sitten. Bolognesella on persoonallinen ulkonäkö- ja luonne, ja ne kiintyvät herkästi yhteen ihmiseen. Perhe on niille myös hyvin tärkeä. Italialaiselta löytyy myös pientä pilkettä silmäkulmasta, ja bolognese ei ole ylijalostettu koira.
  Australianpaimenkoira, niiden värikirjo, jonka voi ymmärtää muullakin tavalla, kuin ulkonäön perusteella. Ne ovat mielestäni ehkä yksi maailman humoristisimpia koiria. Jos ohjaajalta ei löydy huumorintajua, on turha aussiin kajota!
  Saksanpaimenkoira, on koira, jolla on mielestäni liikaa aivoja: Yksi aivo tekemiseen, toinen aivo miellyttämiseen, kolmas aivo kaikkeen ylimääräiseen. Saksalaisessa ratkaisevaa ei ole väri, ulkonäkö tai suku. Ainoat ratkaisevat asiat on a) terveys ja b) taidot/luonne. Saksalaisilla on mielestäni ihana tahto tehdä kaikki täydellisesti, ja niillä on halua yrittää uudelleen!
  Villakoira(t), vilkkaita. Kaiken maailman piirretyissä puudelit on kuvattu vaaleanpunaisiksi sipsuttajiksi (panttereiksi?) mutta todellisuudessa ne ovat vaaleanpunaisia sipsuttajia vain silloin kun kaikki näkevät. Ja silloin, kun paikalla on juuri ne tietyt ja valitut, ne ovat kaikkea muuta <3 Tämä on toinen yksi maailman humoristisimmista roduista!
  Miniamerikanpaimenkoira, iloinen koira joka tekee aina hyvälle mielelle. Tuo lause kertoo kaiken.
   
 3. 3 koiraasi eniten kuvaavaa adjektiivia. - Hmm. Jos otan esimerkkitoopeksi Mantan: Ääniherkkä, ahmatti ja innokas :)
 4. Miten koirasi tuli sinulle? - Esimerkki, Hupsu: Hupsu on oma kasvatti. Hupsun emä Beltsu on talomme ensimmäinen bolognese, ja siitä koko innostus lähti. Isänä on Felix, bolognese jolle tuli väärä purenta, ja lopputuloksena koira pääsi uuteen kotiin kainalokaveriksi. Pidän sitä nyt ja aina parempana ratkaisuna, Felix tuntui vain jäävän sitten, kun huomattiin että se purenta on ja tulee olemaan. Hupsulle ja sen sisaruksille tehtiin mm. Bio Sensor ohjelma, joka muistaakseni on joskus aikoinaan työ- ja virkakoirille (lue Hupsu :D) suunnattu ohjelma, joka aktivoi koiraa jo pentuna (?).
 5. Koira harrastuksen mukaan vai harrastus koiran mukaan? - Hankala kysymys, ehkä kuitenkin koira harrastuksen mukaan. En vieläkään ole viemässä chihuahuaa agilityradalle siinä toivossa, että voin kisata sillä 3-lk :D
 6. Onko sinulla mitään ns. "ylijalostettuja" rotuja vastaan? (esim buldogit, mäyräkoira, basset hound ym) - Toisinaan on. Jos koira on kuitenkin terve (brakekyfaalisilla koirille ei hengitysvaikeuksia normaalissa olosuhteissa, mäyräkoiran jalat/selkä terveitä, jne) niin en lähde protestoimaan. On omistajan oma asia, miten hän suhtautuu siihen. En kuitenkaan varmasti tule näitä "ylijalostettuja" rotuja itselleni koskaan ottamaan, ihan vain siitä syystä että niiden luonne ei ole itselleni sopiva.
 7. 2 temppua jotka koirasi osaa parhaiten - Ylävitonen ja kieppi (Manta) :D
 8. Pelkäätkö pimeällä mennä koiran kanssa ulos? - En yleensä. Tällä hetkellä asuinseudullani kiertelee karhu, joten en mielelläni ulos varsinkaan pimeällä lähde. Enkä ikinä lähde ulos ilman koiraa (paitsi bussipysäkille...)
 9. Rakkain harrastus koirasi kanssa? - Mantan kanssa agility, Diban kanssa tottis ja Zumban kanssa näyttelyt. Yleisesti tärkeysjärjestys on 1. Agility, 2. Näyttelyt/Junior handler, 3. Tottis/Toko
 10. Mikä sinua eniten ärsyttää muissa koiraharrastajissa? - Monesti näyttelyissä tulee tilanteita, jolloin yksi sanoo jotain törkeää (esim. työntää vaikka koirakärryjä ja huutaa "VÄISTÄ!!") niin en pidä siitä. Toinen juttu, että monet laittavat yhtä törkeää takaisin. Kolmas rasittava juttu on, kun ihan kuka tahansa koiraharrastaja ottaa lajit liian liian vakavasti, ja parempi kuin oikeasti onkaan. Olkaa oma itsenne!!!
 11. Monta koiraa on sopiva määrä yhdelle ihmiselle? - Riippuu ihmisestä. Ihmiselle joka ei viitsi käydä lenkillä, ei tarvitse koiraa. Kuvitellaan että esimerkkihenkilönä toimiva Roope pystyisi huolehtimaan/kouluttamaan noin 6- koiraa, niin suosittelisin hänen pitävän koiramäärän 3-5. Jos ihminen tahtoo kennelin, koiramäärä nimeltä alle kymmenen on hyvä. Itse emme ole kovinkaan hyviä esimerkkejä... Henkilö voi itse käyttää järkeä ja ymmärtää että koiria voi olla niin paljon, että pystyy niistä huolehtimaan, pystyy niitä kouluttamaan, ja pystyy antamaan kaikille yhtä paljon rakkautta ja aikaa.
   
Haastan, pahoittelut, vähäinen määrä :( :
Nellin blogi
Hapuan Hurjat
Emmi Junnuilee
Taikuuksia
 
Minun kysymykset:
 
 1. Oletko tavoitteellinen koirien suhteen?
 2. Miksi koirat? perustele.
 3. Oletko omistautunut vain yhdelle rodulle/roturyhmälle/rotutyypille? miksi?
 4. Pidätkö enemmän näyttelyistä vai käyttölajeista? Onko sinulla jotain jompaa kumpaa vastaan?
 5. Kuinka paljon koirat vaikuttavat elämääsi muuten (kuten kouluun)?
 6. Haluatko joskus perustaa kennelin? miksi? ja mitä rotuja kasvattaisit?
 7. Mitä mieltä olet rescue tms. koirista?
 8. Mikä olisi seuraava koirasi (minkä rotuinen, miksi juuri se rotu, ja toivottavasti myös mistä kennelistä)?
 9. Mitä lajia haluaisit harrastaa(perustele), mutta et kuitenkaan voi (miksi)?
 10. Vaikuttaako koirat/eläimet tulevaan ammattiisi?
 11. Kuinka paljon haluaisit harrastaa koirasi kanssa?


Jep, Miisa tuommoisen lähetti. Ja hei te, jotka itse haastoin, toi ei millään tavalla ole pakollinen :)
 
Parin viikon päivitykstauko. Oltiin taas pitkästä aikaa "mätsärikiertueella". Merikarvialla Näpsän kanssa ja Kankaanpäässä aikas monenkin otuksen kanssa...

Merikarvia 25.8.

Aina sen on mentävä korva väärinpäin. Ja seisotustyyli ihan vaan siks, kun se muuten ui -,-. Näpsän kanssa Merikarvialla meni tosi hienosti. PUN2 ja JH1 <3 Näpsä esiintyy niin hienosti ja puudelimaisesti. Tyytyväinen olin!! Esitin myös Hannan x-rotuisen Nellin, ryhmäliikkeissä. Lopputuloksena Nellillä olikin BIS3 !!! Hannan "toinen koira" Romppu cavalier, olikin SIN3 :) Kuskina meillä oli Tintti, lammaskoira harrastaja :) Ihastuin lampuihin, niillä on jotenkin niin saman tyyppinen pää bolognesen kanssa!
 Eikä tarvitse valittaa trimmauksesta :D

Kankaanpää 1.9.2013

 Tosiaan, oltiin Kankaanpään mätsäreissä tällaisin tuloksin:
Netta (siskon tyttö) & Bela Triple Happines, Mini L&K3
Minä & Glenhouse's Toccata, Manta, JH1/5!!! vaihtokoirana ylikorkea sheltti
Anni (serkku) & Glenhouse's Amazingladyluck, Fixu, JH2/5 !!! vaihtokoirana Perla(???)aussi
  Näpsä, PUN-
Hupsu, SIN-
Manta, PUN-
Lordi, SIN5
Moppi, PUN5
Mini, PUN4
Zumba, SIN3
Fixu, SIN1 BIS3 !!!!!!!!!!
handlasin myös kultsi Gretaa ja aussi Lassia :)
 

Fixu&Anni JH2/5


Fixu BIS3Junior handler näytös, Lordi :)


Mantan kanssa JH1


Netta ja Minimamma L&K3
 

KAIKKI KUVAT (c) ESSI V.

 
 Kiitos kaikille ihanille handlereille, Hannalle, Vilmalle, Annille ja Kirsille siis!!!


Olin myös tokokoulutuksessa Mantan kanssa (koirakoutsi) ja kouluttajana ihana ja tuttu Maria :) Hyvin meni treenit :))
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti