maanantai 5. elokuuta 2013

~Rakkaudesta lajiin kuin lajiin~

Ihanat pari viikkoa takana <3
PORI KV
Fixu, ERI1 SA JUK1 PN4 VA-SERT <3
handlaamani koirat:
Leevi, Aamuruskon Pauhaava Sydän ERI1 SA AVK1 PU2 VA-SERT CACIB
Tyyris, Glenhouse's Youknow My Name (?) ERI1 SA PN1 SERT CACIB VSP
JH1./2. Fixun kanssa <3
Piirinmestaruuksissa partacollie Toivon kanssa, ei sij. Ihana koira, ja hieno kokemus!
 
Toivo partacollie, PM- ei sij.
 
Fixu JH1, osallistujia 4kpl <3
 
<3
 
<3
 
Gh. kasvisryhmästä
 
Qisun sisko Tirri ERI4
 
 
Tyyris, Gh. Youknow My Name
 
ROP Pepsi & VSP Tyyris :)
 
Fixun emä Ququ sekä Laura (Fixun veljen omistaja :P)
Aamuruskon Pauhaava Sydän, Leevi, ERI1 SA PU2 VA-SERT CACIB
 
Hanna&Zumba junior handlerissä <3
 
Tilda Rinne JH1./1.
Justiina Mahlamäki JH1./2.
 
Sunnuntaina,
Mopsi, Hongotar Amazing Kiss "PiuPiu" ERI4
Bologneset
Bosse, ERI1 SA JUK1 PU1 ROP SERT CACIB
Zumba, ERI1 SA PN2 VARACA
Hupsu, ERI1 SA PN3 SERT
JH ei sij. silkkiterrieri Karlan kanssa.
 
Hongotar Amazing Kiss "PiuPiu" ERI4

Bosse ROP, CACIB&SERT

Lilli VSP ja Bosse ROP

Zumbalta näyttäisi. PN2 VARACA
 

silkki-Karla ja minä junior handlerissä,


Sunnuntaina,
Mopsi, Hongotar Amazing Kiss "PiuPiu" ERI4
Bologneset
Bosse, ERI1 SA JUK1 PU1 ROP SERT CACIB
Zumba, ERI1 SA PN2 VARACA
Hupsu, ERI1 SA PN3 SERT
JH ei sij. silkkiterrieri Karlan kanssa.
 
Niin, ja NUORTEN AGILITYN SUOMENMESTARUUKSISSA PRONSSIA MININ KANSSA!!!!
Mini A- rata (karsintarata)
Mini, 5vp 2. sija
Dumba, yliaika nolla, +0,98s, 1.sija

Maxi A-rata (karsintarata)
Manta, 5vp, 1.sija ainoana osallistujana

FINAALIRATA
Nuoremmat minit
Mini, yliaika nolla, 3. sija !!!
Dumba, yliaika nolla, 4. sija !!!
Nuoremmat maksit
Manta, HYL

Kaikille avoin C-rata
Mini 2lk
Mini, yliaika nolla, ratavoitto
Dumba, vitonen, sija 4
 
Maksi 1lk
Manta, tyylivirheetön kymppi, sija 2. osallistujia 9!!!
 
Viimeksi Mantakin ollut kisoissa loppiaisena, bichonimammat taas pääsiäisenä. Miettikää, Minimamma 8vee ja pronssia!!
yhdeksästä radasta siis neljä oli yliaikanollia :) Nyt mua alko jo rasittaa kun Manta vetelee noita rimoja alas... Karsintaradalla Manta otti kiellon kepeiltä, mutta muuten hyvä rata.
 
Oon enemmän kun tyytyväinen. monen kuukauden kisa(vähän myös treeni)tauon jälkeen nämä repäsee hienot sijat. Bichonimammat on niin varmoja radalla. Monelta oon saanut kuulla, että Mantan kanssa on menty eteenpäin. Kiitokset kaikille jotka ootte ollut matkan varrella, erityisesti kuitenkin Kirsille, jonka ryhmässä aloitin Minin kanssa 6- vuotiaana agilityn!

Pitäiskö mun kuitenkin lässyttää vielä jotain. Sain ideaa Carpe Diem, blogista, tekstistä "Koiranäyttelyt - Hyvä harrastus, vai riski terveydelle?".
 
Näinhän se on. Sanoisin että monelle tulee tuosta otsikosta ehkä mieleen saksanpaimenkoira. Nehän ovat aikas paljon muuttuneet vuosien varrella. Niinhän se on. En mene sitä kieltämään.
Kaikki ovat varmasti ymmärtäneet, että olen sekä käyttö-,... että näyttöharrastaja. Joten varmasti moni olettaa että pidän vain jommasta kummasta. Vuoden 2013 voin nimittää ilman huonoa omaa tuntoa Näyttelyvuodeksi. Olemme menestyneet mielestäni hyvin. Ei, Erittäin hyvin. Ei ei, Erinomaisesti. Joten, monet päättelevät että mulle kelpaa kyllä käyttösaksalainen, mutta jos kuitenkin haen näyttölinjaista? jotta ihan VARMASTI pääsisin näyttelyihin?
Liikkuu paljon juttua kaikesta. Sakemanni on yksi koiramaailman juttu. Vaikka se on yksi niistä minun-omista-roduista, ja periaatteessa mun pitäisi tykätä kaikista saksalaisista. Näin ei ole. No, tykkäänkö sitten näyttölinjaisista? En. Ai, tykkään käyttölinjaisista? Nicht, No ja Ei. Väärin, Väärin ja vielä kerran, Väärin, karu totuus, eikös? Tiedättekös minkälaisista sakuista tämä pää tykkää? TERVEISTÄ
 
Ihan yhtälailla, voi olla yhtä sairas koira, oli se sitten käyttö tai näyttö. Niillä voi olla syystä tai toisesta erittäin kipeä selkä. Myös syystä tai toisesta, ihan yhtä hyvin voi näyttökoirakin olla terve. Mietitään toiselta kantilta. Jalostat kymmeniä vuosia KÄYTTÖlinjaisia sakuja. Kun sä oot sata vuotias tai jotain vastaavaa, sulle syntyy viimeisen päälle, kymmeniä vuosia odotettu käyttöpentue, jonka vanhempien sukutaulusta löytyy pelkästä samasta kennelistä syntyneitä koiria. Sitten, sinne syntyy yksi mustaparkki, pyöreä selkäinen käyttöuros. Se menee kotiin, jossa ei paljon perusteta kilpailulle (tai muuta vastaavaa) ja kodin tuttu kertoo näyttelyistä, ja innostaa heitä käymään pari kertaa kokeilemassa. kuulet tästä, raivostut. No, koira kävi kehässä. Mietä sieltä tulikaan. Rotunsa paras? Mitä, oliko se ryhmänsä paras? Mitä, oliko se Best in Show?
 
Sanoisitko enää että koira on terve? Sanoisitko enää, että koira on käyttölinjainen, pitkään jalostettu, suoraselkäinen? Jos saisit tämän koiran pennun, ottaisitko sen?
ja viimeisestä kysymyksestä kaikki näsäviisastelut pois "ei mun vanhemmat haluu koiria" tai muut vastaavat jääkööt sinne ärsyttävään päähänne.
 
Pointtina on se, että kattokaa sitä sukua. Se ratkaisee, onko se teidän ihqu saksalaisenne se hurja suojelukoira, vai onko se "huono hermorakenteinen" näyttelypuudeli.
 
Mua suuresti ärsyttää, että saksanpaimenkoirissa on kahden tyyppisiä ihmisiä: Näyttö- ja käyttöihmiset, jotka ymmärtääkseni melkein vihaa toisiaan. Tai Käyttöporukat ennemminkin vihaa näyttöporukoita. Onhan se toisinaan ihan ymmärrettävä juttu. Näyttösakemannit ei oo sen näkösiä mihin käyttöporukat on tykästynyt/tottunut. Jos mäkin rehellinen olen, mäkin tykkään toisinaan enemmän käyttökoirista. Oikeastaan vain sen värin perusteella.
 
Tämä oli mun mielipide. Saa ottaa kantaa. Laittakaa negatiiviset kommentit sähköpostiini (gloria@hotmail.com) Toivottavasti ymmärrätte oikeasti, mikä on negatiivista, ja mikä positiivista.
 
Muutes, kuvia PORI KV:sta, ja vähän muualtakin:
 
Ylläolevat kuvat: kuvat joihin kirjoitettu Hanna-Maria K. on ottanut Hanna-Maria K. (ymmärrettävästi) muut (paitsi Leevin kuva) ottanut Anni O.
 
Seinäjoella, Joensuussa nähdään ;) Seinäjoelle muuten ilmoitettuna kaksi Lovely Lionia !
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti