lauantai 26. lokakuuta 2013

~Kaiken olennaisen keskellä~

Seinäjoki KV 19.10.

Australianpaimenkoirat:
Glenhouse's Toccata "Manta" ERI2 SA AVK2 PN3 VA-SERT
Glenhouse's Amazingladyluck "Fixu" ERI2
++Manta Glenhousen kasvattajaryhmässä : ROP KAS
Aamuruskon Pauhaava Sydän "Leevi" ERI1
Vanhaenglanninlammaskoira:
Griland Playful Girl "Zigi" ERI1 SA JUK1 PN3 VA-SERT

Stoori Mantasta:
Esiintyi tosi kivasti, vaikka itse sähläsin omiani, jollain asteella aika paljon, ainakin omasta mielestäni. Äiti väitti että veti liikaa remmistä, mutta sain kannustaa koko ajan, että remmi olisi edes suora. Hirveän löysällä oli, aika usein. Tuomarin sanomaa:
"Jos korvat olisivat matalemmat, olisi ollut päivän paras narttu. Ihana luonne, ja kaunis koira, jolla hyvät liikkeet" Lopussa ne sitten vielä lässyttelivät.
Tarina Fixun päivästä:
Että mua ketutti. Ipana vahtasi koko ajan nameja maasta(lattialta) eikä yksittäisliikkeistä tullu löysällä hihnalla mitään! Mua NIIN ärsyttää kun kiirhedin, enkä laittanu sitä pantaa ylös, et voisin vetää "hirttämällä". Ryhmäliikkeisiin sitten korjasin, onneksi... Nätisti se sitten lopuksi liikkui. Manta muuten "hävisi" Avoimissa Fixun puolisiskolle, Tysonin pennulle ;)
Tarina Leevin kehästä:
Leevin kanssa oli jälleen niin kivaa! Se on yks niistä harvoista koirista, joiden kanssa mä tunnen itseni kehässä samanlaiseksi, kuin oman koiran kanssa. Tosin, ollaan me jo niin paljon kierrelty, loppujen lopuksi. Äitikin sanoi, että en enää sählännyt Leevin kanssa omaa sooloa. :D
Team Glenhouse's:
Tällä kertaa ei onneksi pyydetty edes takaisin :D rotukehät on siihen aivanliianpieniä!!! Tuuloksessa melkein talloimme toistemme ja koirien jalkoja. Tällä kertaa meni todella hyvin! Manta jaksoi pönöttää suht hyvin, ja saatiin tassut kivasti vierekkäin, samalle "viivalle"
Zigitan stoori:
Zigin mielestä koko juttu oli ihan tyhmää. Miks mun pitää mennä ton kans, ku mami on tuolla?? Onneksi se silti koko ajan tuli, ja tuntui koko ajan menevän paremmin. Seisominen sujui hyvin, mutta todettiin, että venytin sitä liikaa (mitä olin tosin pelännytkin...) mutta viimeistään messarissa mä muistan sen... Seisominen sujui muuten hyvin, jaksoi pönötellä siinä tuomarin nokan edessä ;)

Päivä rullasi eteenpäin. Ryhmäkehiin ei jääty, vaan heti kun aussit loppuivat, niin lähdettiin Kotia kohti. Näin Mintunkin siinä päivän aikana, ja myös muita tuttuja :)

Seinäjoki KV 20.10.

Dunaszigeti Hajnal White Lily "Zumba" ERI1 SA PN1 ROP CACIB
Igaz Gyöngyzem Ariel "Beltsu" ERI1
Lovely Lion Zora "Hupsu" ERI1
Lovely Lion Bush "Kepponen" T
Dilina Royal Black Swan "Lordi" H
JH-, Zumba

Zumba:
Kehässä keulittiin ja seisottriin vapaana. Jännitys kasvoi koko ajan, kun niitä "sijoituksia" tuli hiljalleen. Valionartuissa olikin kolme kansainvälisen sertifikaatin hakijaa! Huhhuh!
Beltsulainen:
Toinen kerta kun mä handlaan Beltsua. Viimeksi se oli VSP. Tosin, mieltä lämmittää, kun tuomari harmitteli, kun ei antanut SA:ta kyseiselle koiralle, kun Zumban kanssa oltiin arvostelussa. Beltsun arvostelussa lukee: Esitetään hyvin, josta olin erittäin ylpeä! Vaikka meidän tyyli vaihteli, kun Beltsu olisi vahdannut mamia... Silloin se olis venyttäny ittensä muodottomaks... Mut joo, kivaa oli!
Hupsuhöpsö:
Mun valmennusviikonloppukoira :P Esiintyi kivasti, ja iloisesti. Olin NÄIN onnellinen,kun erinomainen pläjähti! Hupsu oli niin huonossa karvassa, että lupasin olla onnellinen pelkästä EH:sta! Tuomari harmitteli Beltsun&Zumban luokkien ajan, kunei antanut Hupsulle SA:ta. Loppukuvien aikana jutusteltiin, että kyseinen tuomari antoi Zumballe viimeisen SERTin valioitumiseen, ja tämä junnu vai nuorten luokan koira, oli avointen nartun pentu.
Kepponen:
En esittänyt, vaan omsitaja Riina esitti Kepposen. Tyydyttävä tulikin hampaista, mikä ei ollut millään tavalla yllätys, Kepposen hampaat on vähän "väärässä järjestyksessä rivissä" :D
Lordi rokkaa:
Esiintyi yllätys yllätys hienosti. Tuomarin käsittelyssä ei juuri edes mulkoillut! Seisominen olikin sitten rankkaa, kehän ulkopuolella oli kaikkea kivaa! No saatiin me jotenkin poseerattua tuomarille! Kun odottelimme vuoroamme, nauratimme kehän varrella olijoita Lordin tempuilla, jotka olivat omasta mielestäni todella tylsiä: ylävitosta, istumaahanistumaahan, ja syliin. Tosin Lordi teki ne ihan toisen asteen innolla kuin väki oli ilmeisesti tottunut... Syynä Hyvään, oli tuo parin sentin ylikorkeus, muuten olisi ollut ihan mahtava koira!
Junior handler ja Zumba:Olen tositositosi tyytyväinen meidän junnuiluun! Zumba tosin oli ihan mahtava, mutta väääsyynyyyt! Arvostelussa rastit oli Erinomaisen kohdalla ja tuomarin kommentti: Kauniisti ja hillitysti esitetty. Erinomainen yhteistyö koiran kanssa. Tuomari kysyi myös kehässä: Osaatko kertoa jotain tästä rodusta? Kyllä vain! Ja lopputulos olikin, pääsin kolmentoista parhaan joukkoon, huippunuorista!

Beltsulammaskoila


Zigita


MitämäsäädänTää tunne, kun hiha valuu alas kesken liikkeiden... Hupsu


 


"On kyllä vähän hölmöä seisottaa tätä koiraa pöydällä" Totta! Zumba asettelis mieluummin ittensä!
< Keuliva Kastike (KK) Zumba


Seinäjokea ennen kävin Kuopiossa valmennusviikonlopulla Hupsun kanssa. SIitä voit lukea lisää Koiramme- lehdestä marraskuussa :)

Nyt mulla olikin sitten Syysloma!
Aika laiskalla olen ollut treenaamisen suhteen. Noormarkussa käydään tokoilemassa kerran viikossa keskiviikkoisin, sekä agility kerran viikossa, plus ratsastus. Maanantai ja tiistai on viikon vapaapäivät. Viikonloput yleensä painetaan jossain Suomen toisellapuolen.
Näpsän näyttelytreeni (seisotustreeni) jatkuu. Se vaan vihaa tota seisomista asettelua. Vapaana se seisoo jotenkin (yleensä tarjoaa maahanmenoa tai istumista). Agilityssä se on ollut ihan huippu! Menee kepitkin tosi hyvin, ilman verkkoja! Ja pentu on vasta 9kk.
No, syy miks koira meni tuona eräänä päivänä kepit ilman verkkoja... Oli pimeää. Se ei nähnyt "verkkoja". Noo, sain sen sitten valoisaankin aikaan menemään kepit, pienen pienellä käsiohjauksella.
Fixun seuraavissa treeneissä on kokeenomainen... APUA :D
Tällä hetkellä keskityn Fixulla agilityyn (Se pääsee kisaa joulukuus!!! D: ) Ja Mantalla tokoon, koska Fixulla tokoilu on jo ihan perus ok, ja niin myös Mantalla, mutta Fixulla alkaa tulemaan ikä täyteen, jotta päästäis kisoihi, ja Mantan tarvis päästä tokoon. Ja molempia pitäis harrastaa joten jako menee nyt näin!
Eilen Miian treeneissä Manta hyppäs 60cm hyppyjä. RImoja ei edes tullut alas (okei, jos tuli, niin selkeesti huoams mun virheet) vaikka kieputusta olikin! Ja siis, Miian treeneissä Fixun ja MISSIN kanssa. Missi on TOSI hyvä, mut se vaatii viel "tukee" radalla. Tosi kivaa rataa se silti tekee, Maneesis ne tolpat on kyl tiellä...
Näpsällä oli häntäkoipienvälissä päivät. Sain sen silti sujutettua treenikaverin syliin, ja koira alkoi rentoutumaan hyvinkin! Treenit menivät hyvin, koira meni putkea&puomia&hyppyrataa. Se edistyy aika nopeesti, kun on treenannu sillä NÄIN vähän.
Aussit ja puudeli meni kokonaisuudessaan hyvin. Fixun kanssa täytyy hioa vielä tuota irtoamista, sekä esteitä yksittäisinä (kontaktiesteet&kepit) Mutta muuten tekee aika kivaa rataa. Vauhti täytyy hakee vielä kaupasta. Kuinka paljon maksaa, tietääkö kukaan?
Loppuun vielä pari rentoa kuvaa:

MantaPorin mätsäreistä, skyenterrieri


Porin mätsäreistä myös


Kuopion reissulta, auton ikkunan läpi+liikkeestä :D


On toi takapiha hauska, myös toisesta kohtaa :D


Takapihaa laiturilta


takapiha, Alhonjärvi
 
Huomenna nähdään Yyterin mätsärissä!!
Jusu
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti