tiistai 2. heinäkuuta 2013

~Hetken huumaa~

Oon taas järkyttävän innostunut kuvaamisesta. Mutta se että ne kuvaamisen kohteet: Fixu, aussi joka pitää häntäänsä korkealla, ei ole kovin näyttävä. Karvaton Manta. Pienipäinen ja takakorkea Maisa. Mutta "niin täydellliset hevoset" ja täydellinen luonto. Tosin nyt ei taaskaan ole kuvia, juurikaan. Aloin miettimään kuinka aika onkaan kulunut. Justhan olin valmennusviikonlopussa valittamassa, että kuinka jännitän JUNNUkehään menoa. En mä rotukehiä jännitä, viis niistä... Sitten Vaasa KV läheni ja läheni... Sitten olinki junnuissa. Mä unohdin jännityksen. Ehkä suurin ongelma siellä oli, että Zumba taisi kiemurrella edestakaisin liikkeissä, ja vahtasin sitä liikaa. Mutta olin enemmän kuin ylpeä suorituksesta. Muistan sen. Etenkin, kun Porissa 2012 joku oli äitille sanonut, että noin kymmenen kerran jälkeen alkaa sujua. Mä pitkään mietin et mitä siitäki tulee. Mutta ei se sitä vaadi, se vaatii vain ja ainoastaan rohkeutta ja uskallusta. Mä menin ja ylitin itseni, mistä olin enemmän kuin tyytyväinen. Sitten olikin Kankaanpään ryhmis, missä mulla olikin suuret tukijoukot. Lauantaina piti handlata hoffia, Ritaa, ja kyllä oli yleisöä! Monet treenikaverit ja tuttavat tulivat katsomaan miten kehässä meni. Mutta se seuraava päivä... Kaikki vähän väkisin näki, kun henkilökunnan "alue" oli siinä ihan bolokehässä melkein kiinni. Sitten me mentiin ja vietiin ne Rotunsa paras kehään. kaikkien todistamana! Tosin, ehkä suurin "järkytys" oli, kun Zumba, oli se VSP. Mä oon aina ollu sitä mieltä, että Zumba on kaikista nätein. Sitten, ehkä surkein menestys tänä vuonna, Lahti KV. Sille kokemukselle voin vain nauraa! menin sinne suuren egoni kanssa, karvattoman räyhäaussin kera PM- karsintaan. No, kai sekin kannatti. Siitä näyttelystä irtosi "vain" EH Fixulle, ja Mantalle "turha" kokemus. Mutta hyvä sekin. Ja nyt katselen palkintohyllyä. Vau. Laskin, että pelkästään tältä vuodelta on 16- pokaalia, kaksi agilitystä, ja yksi "pokaalimitalli" (mitali pidikkeessä). Niistä tietääkseni kolme on mätsäristä. Sitten ruusukkeet. 22. Ja tältä vuodelta, pääasiassa kaksi koiraa. Mätsäreistä varmaan 4-6, en muista. Mätsärit on jääneet varmaan jo joskus maaliskuussa, ei huhtikuussa. Vai sittenkin toukokuussa? ei, silloin se ei ollut. En mä muista. Joku muu kertokoon sen. Mutta kuinka paljon mä(kin) oon kehittyny. Mutta aloin tässä ihan kunnolla miettimään, että mitäs sitten, kun 2- vuotias koira on valio? ei sillä nyt 500 pentuetta tehdä! Zumba _oli_ hyvä harrastuskoira, kunnes pilasin sen agilityssä, kun tein alkeiselle niin vaikeita ratoja. Mut se on vielä ja aina korjattavissa. Jos mä viittin.

Entä Fixu sitten? sekin on jo vuoden!! muistan mä senkin, kun vuonna 2012, toukokuun 20. päivä menin Tampereelle asenteella, täällä mä teen siirtoni, nousen ja saan elämäni ensimmäisen, oman saksanpaimenkoiran. Periaatteelliset kolme ensimmäistä onnistui. Vaikka mulle luvattiin. Kisapaikalla luulin että se oikeesti vitsailis. Mutta se puhu oikeesti täyttä totta. Se pentu ei jää. Nykyinen Zernii Tavariz Tara of Angry Brigades oli yhtä unelmaa, mutta näin jälkeenpäin mietin, että olisko se kannattanut. Se on kuitenkin pääpainotteisesti näyttelylinjaisten kennelistä. Mutta sainhan mä sieltä niinkin kivan koiran, kuin Diba? Sekin on hyvä, mutta onko käyttöpuolella mahdollisuus parempaan? Mutta onko se just mulle sopiva? Onko se mulle liian isopala? Vai oonko mä sille liian iso pala? Tuskin sentään niin päin. Pienen harmaan söpöläisen jälkeen, tuli aussipentu-uros, jonka nimeä en edes muista. Illalla äiti soitti, ja sain kuulla pettymyksen. Jos koira ei tulisi toimeen toisen kanssa, niin vain ja ainoastaan sitten. Mutta veikkaisin yhdeksän kymmenestä tulee toimeen toisen kanssa, ainakin. Se on omistajasta aika paljolti kiinni. Vihdoin ja viimein, äiti soitti Glenhousille, sieltä mistä Mantakin on. Ja sieltä kuulin, että se unelmavärini, red merle narttu saisi pentuja. Nyt jälkeenpäin mä tajusin, miks kasvattaja nauroi niin makeasti, kuullessaan koiran nimen, ja sen tavoitteet. Muistaakseni ´kasvattaja sanoi, että Fixu oli ollut temperamenttinen, tai jotain vastaavaa, en mene varmaksi sanomaan. Myös kovapäinen kelpaisi. Tai ehkä sen tekee tämän hetkinen ikä, voi olla. Koira on vuoden, murrosiässä. Sitä ei tippaakaan kiinnosta tottis, mutta agility on sen kanssa niin helppoa ja kivaa, kunhan radalla ei ole putkia xP

Mutta mennäänpä sitten hengellisyyksistä tähän hetkeen. Kävin Tuusulassa esittämässä ihanaa mopsivalionarttua Lilliä, paras narttukehässä. Meillä ei onnistunut, mutta Maijun toinen narttu pärjäsi. Kävin myös kuvailemassa jonkin verran, mm. Viime vuonna Vuoden näyttelykoira- tittelin korkannutta afgaania, joka oli, yllätys yllätys, Tuusulassa ROP. Samasta kennelistä tuleva narttu sattui olemaan VSP. Perehdyin nyt afgaaneihin, ja pidin myös tuomarista, joka katsoi tarkkaan esittämistä.

Seuraavana päivänä Hämeenlinnassa, menestys oli mielestäni upeaa!!
Dunaszigeti Hajnal White Lily "Zumba" ERI1 SA PN1 ROP ja koiria 6 <3
Lovely Lion Zora "Hupsu" EH
Tiny Tunes Baloo "Bosse" ERI
sekä... JH4/9 ihanan tiibetinspanieli Helkan kanssa!!Ja tipsuteam, feat. Emmi ;)

Kuvia:

Helkalla oli väsy...


Dunaszigeti Hajnal White Lily "Zumba" ERI1 SA PN1 ROP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti